Dette er finalistane:
Finalist: Klynga på Klokkarhaugen
Team: Eirik Høyme Rogn, Trine Grann, Endre Vik, Sigrid Skjerdal, Marius Waagard og Torbjørn Tryti
Skildring: Samlokalisering av bedrifter som byggjer på og vidareutviklar erfaringane frå eksisterande kontorfellesskap. Fleksible bustadar i sentrum, der både eksisterande og ny bygningsmasse i sentrum får viktige funksjonar som møteplassar.
Juryen sin grunngjeving: Tverrfagleg team som tar i bruk spennende, innovative metodikker for å løse Vang sin utfordring. Konkret og helhetlig forslag, som samtidig har en veldig lokal forankring.
Finalist: Rein mat i sentrum
Team: Sør arkitekter, Mat & Fat og Telemarksforskning
Skildring: Dei sentrale elementa er ein uformell, open og inviterande møteplass som midtpunkt i eit levande sentrum, eit lett tilgjengeleg utsal av lokale matskattar - ikkje minst lokalt reinkjøtt - samt nytt innhald i tomme bygg.
Juryen sin grunngjeving: Konkret og innovativt prosjekt med god forankring i Nasjonalt veikart for smarte og bærekraftige byer og lokalsamfunn. Tverrfaglig team. God forståelse for Vang sin utfordring, og i tillegg potensial for skalering.
Finalistane får 150 000 kr kvar til vidare utvikling basert på innspel frå juryen og tett dialog med kommunen og fylkeskommunen. Av dei to finalistane vil det til slutt bli valt ut ein vinnar. Vinnaren blir offentliggjort på Nordic Edge Expo den 21. september.
Dette er juryen:
Marit A. Kvam, Vang kommune
Vidar Eltun, Vang kommune
Wibeke Børresen Gropen, Innlandet fylkeskommune
Mona Handeland/Preben Woll Bostad, Distriktssenteret
Sølve Fauskevåg, Innovasjon Norge
Anne Romsaas/Heidi Melby, KS
Tina Rebecca Hov-Gylthe, Forskningsrådet
Randi Torvik/Stian Øksnes, Siva
Siri Holmboe Høibo, DOGA